در اوایل که مردم سویا را شناخته بودند، ازآن به عنوان غذایی برای طیور استفاده می کردند. 5000 سال قبل در چین، دانه سویا به عنوان یک ماده مغذی شناخته و به تمام دنیا فرستاده شد.
محققان روسی جزو اولین کسانی بودند که فواید سویا را دریافتند. این محققان دریافتند سویا دارای پروتئین زیاد، اسیدهای آمینه ضروری برای بدن، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، روی، ویتامین های گروه B و فیبر می باشد و فواید زیر را برای سویا نام بردند:
- سلامت قلب و کاهش بیماری های قلبی
- سلامت استخوان ها
- جلوگیری از سرطان
- کاهش عوارض یائسگی
ادامه مطلب...
آفت کش ها اغلب ازموادآلی ساخته میشود.اسم pesticide ازکلمه انگلیسی pest به معنای غارتگروزیان رسان وcideبه معنای کشنده درست شده است.
درمیان سموم آفت کش میتوان گروههای زیررامشخص کرد: 1-حشره کش ها 2-قارچ کش ها 3-علف کش ها 4-موش کش ها 5-نماتدکش ها
حشره کش های مصنوعی فعلی در 3 گروه قراردارند: 1-سموم آلی کلره 2-استرهای اسیدفسفرریک 3-کارباماتها
1-حشره کش های کلرهاازکلردادن به هیدروکربورهای خوشبوی حلقوی بدست می آید.معروفترین سموم این گروهD.D.T-آلدرین-دیلدرین-آندرین-هیتاکلرلیندن یاایزومرگامایH.C.Hمی باشند.تمام این سموم تقریبا غیرمحلول درآبند.ترکیبات ثابتی هستند که ده هاسال درخاک بدون تجزیه باقی می مانند.
گل جالیز (Orobanche aegyptiaca Pers.) انگل مطلق ریشه گیاهان دو لپه بوده و به دلیل فقدان برگ و کلروفیل با جذب آب و مواد غذایی از گیاه میزبان سبب کاهش رشد و عملکرد، ایجاد پژمردگی و در نهایت مرگ آن می شود.
کاهش عملکرد بسته به شدت حمله فرق می کند در برخی موارد زارعان به دلیل شدت آلودگی زمین کشت شده را رها می کنند.
-گستره میزبانی
دامنه میزبانی این انگل در بین گیاهان دو لپه وسیع بوده که در این خصوص می توان به گیاهانی چون آفتابگردان، گلرنگ، بادمجان، گوجه فرنگی، توتون، عدس، باقلا، نخود، کلزا، هویج و برخی درختان میوه همچون بادام، زردآلو و غیره اشاره نمود.
نام علمی: STRELITZIA REGINAE
خانواده: استرلیتزیاسه - STRELITZIACEAE
بومی منطقه: آفریقای جنوبی
نام های دیگر: مرغ بهشتی, استرلیتزیا نارنجی, crane flower
شرایط مناسب رشد:
نور محیط: زیاد
آبیاری و رطوبت: کمی مرطوب
دمای ایده آل محیط: 18 درجه سلسیوس
خاک و تغذیه: یک قسمت خاک باغچه ، 1 قسمت شن درشت و یا پرلیت ، 1 قسمت خاک پیت مرطوب یا هوموس
ادامه مطلب...
کنترل بیولوژیک پدیدهای طبیعی است که هدف آن تنظیم جمعیت موجودات میباشد. کنترل بیولوژیک ممکن است به صورت طبیعی یا با دخالت انسان اتفاق بیافتد، که به این نوع کنترل، کنترل بیولوژیک کاربردی اطلاق میشود.
کنترل بیولوژیک
- طبیعی؛
- کاربردی.
کنترل بیولوژیک پدیدهای طبیعی است که هدف آن تنظیم جمعیت موجودات میباشد. کنترل بیولوژیک ممکن است به صورت طبیعی یا با دخالت انسان اتفاق بیافتد، که به این نوع کنترل، کنترل بیولوژیک کاربردی اطلاق میشود.
کنترل بیولوژیک یا (Biological Control) شامل سه موضوع اصلی است:
1) انواع موجودات آفت هدف؛
2) انواع دشمنان طبیعی؛
3) روشهای بکارگیری دشمنان طبیعی
1) انواع موجودات آفت هدف
Design By : Pichak |